Standardkalkyler

Standardkalkyler är en funktion som funnits sedan starten av Summa. Tanken är att enkelt ha tillgång till ett antal standardkalkyler som snabbt kan justeras utifrån kundens önskemål. Perfekt om man tex vill lämna ett ungefärligt pris när man har kunden i luren eller som en grund så att allt kommer med. Principen bygger på att en kalkyl som är döpt till ”Standardkalkyler” finns upplagd och att kunden ”Standard” är vald på kalkylen. Därefter fylls jobbdelen på med format, upplaga, papper, press och tillägg. En jobbdel för varje standardkalkyl läggs in. Jobbdelarna nås under popup-menyn jobbdel på samtliga nya kalkyler. 

Tips! Jobbdelarna presenteras i den ordning de läggs under popupmenyn. För att få lite ordning i listan kan man sätta ett prefix framför jobbdelsnamnet, tex d_visitkort d_blad för digitaltryck, o_folder för offsettryck och s_affisch för storformat. På så sätt grupperas de olika trycksätten och det blir lättare att hitta rätt i listan.

Etiketter: sälja producera

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Etikettmoln